Yahoo Suche Web Suche

  1. Choose from over 40,000+ eBooks, AudioBooks, Courses & Podcasts now - for Free! Download wonderful eBooks & Audiobooks now - for Free!

Suchergebnisse

  1. Suchergebnisse:
  1. Οι κεντρικές ιδέες της φιλοσοφίας του Νίτσε περιλαμβάνουν τον « θάνατο του Θεού », την ύπαρξη του υπερανθρώπου, την ατέρμονη επιστροφή, τον προοπτικισμό καθώς και τη θεωρία της ηθικής κυρίων - δούλων. Αναφέρεται συχνά ως ένας από τους πρώτους « υπαρξιστές » φιλοσόφους.

  2. Οι ιδέες του για την ατομικότητα, την ηθική και το νόημα της ύπαρξης συνέβαλλε στον τρόπο σκέψης πολλών ανθρώπων του πνεύματος. Μυθιστοριογράφοι όπως ο Τόμας Μαν, ο Χέρμαν Έσε, ο Αντρέ Μαλρώ ...

  3. 15. Mai 2012 · Ο Νίτσε για τους Ελληνες. 15.05.2012 12:30. Newsroom. NITSE.jpg { { }} Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο <<Η Γέννηση της Τραγωδίας>> (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

  4. Παρουσίαση. Τρείς εξέχοντες Γερμανοί διανοητές καταθέτουν τους προβληματισμούς τους γύρω στην περίπτωση Νίτσε. Επισημαίνουν τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του ως στοχαστή και πεζογράφου, το ...

  5. 15. Okt. 2018 · Ο Φρειδερίκος Νίτσε (Friedrich Nietzsche) γεννήθηκε το 1844 στο Ρένκεν κοντά στη Λειψία και πέθανε στη Βαϊμάρη το 1900, ήταν δε από τους πιο σημαντικούς Γερμανούς φιλοσόφους αλλά και σπουδαίος φιλόλογος. Αναφέρεται δε συχνά ως ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους.

  6. 23. Sept. 2021 · Μέσω αυτής της κατάδυσης στα νάματα της νέας αυτής παιδείας θα «γεννηθεί» ένας νέος τύπος ανθρώπου, ο Καλλιτέχνης, ο οποίος παρουσιάζεται ως δημιουργός «νέων μύθων», μέσω των οποίων η Ευρώπη, ως σύνολο, θα είχε περιθώρια πολιτισμικής αναγέννησης. Μια σκηνή από τα τελευταία χρόνια της ζωής του: Ο Νίτσε μαζί με την αδερφή του Ελίζαμπεθ.

  7. 23. Jan. 2024 · Στον Νίτσε αποδίδονται πολλά αποφθέγματα τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην εποχή μας, όπως: «Ό,τι δεν με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό» και «πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι».