Yahoo Suche Web Suche

Suchergebnisse

  1. Suchergebnisse:
  1. Φρειδερίκος Γουλιέλμος Νίτσε) ( Ραίκεν, 15 Οκτωβρίου 1844 [1] – Βαϊμάρη, 25 Αυγούστου 1900 [1]) ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος. Έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στη θρησκεία, την ηθική, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση στη χρήση μεταφορών, ειρωνείας και αφορισμών.

  2. 15. Okt. 2018 · Ο Φρειδερίκος Νίτσε (Friedrich Nietzsche) γεννήθηκε το 1844 στο Ρένκεν κοντά στη Λειψία και πέθανε στη Βαϊμάρη το 1900, ήταν δε από τους πιο σημαντικούς Γερμανούς φιλοσόφους αλλά και σπουδαίος φιλόλογος. Αναφέρεται δε συχνά ως ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους.

  3. 23. Jan. 2024 · Στις 15 Οκτωβρίου 1844 γεννήθηκε σε ένα χωριό κοντά στη Λειψία, το Ρέκεν, ένας άνθρωπος που επηρέασε τη σκέψη πολλών διανοητών, φιλοσόφων, θεολόγων και λογοτεχνών του 20ού αιώνα· ο Φρίντριχ Νίτσε. Ο Φρίντριχ Βίλχεμ Νίτσε, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, μεγάλωσε σε μια πολύ θρησκευόμενη οικογένεια.

  4. Ο Φρειδερίκος Νίτσε (γερμ. Friedrich Wilhelm Nietzsche) (15 Οκτωβρίου 1844 - 25 Αυγούστου 1900) ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος και φιλόλογος. Χαραυγή (1881) [ επεξεργασία] Η γιατρειά για τον έρωτα εξακολουθεί να είναι στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνο το παλιό δραστικό φάρμακο: η ανταπόδοση αγάπης.

  5. 15. Mai 2012 · Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο <<Η Γέννηση της Τραγωδίας>> (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του. Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

  6. 15. Okt. 2020 · Φρίντριχ Νίτσε: μία σπάνια ιδιοφυία, ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους αλλά και τους πιο παρεξηγημένους φιλοσόφους όλων των εποχών. Το έργο του σημάδεψε την ανθρώπινη ιστορία με θετικό και αρνητικό τρόπο. Κατάφερε να εμπνεύσει, μα όχι να κατανοηθεί. Ο ίδιος γράφει:

  7. 20. Dez. 2017 · Ο Φρειδερίκος Νίτσε και η κλασική φιλολογία. Με πανεπιστημιακή έδρα στην κλασική φιλολογία στα 25 του, ο γερμανός φιλόσοφος ήρθε σε ρήξη με τη φιλολογική ορθοδοξία της εποχής, ανέτρεψε τον τρόπο μελέτης της ελληνικής αρχαιότητας, ενώ αγνοήθηκε από τους ομοτέχνους του οι οποίοι τον χαρακτήρισαν «ερασιτέχνη» Φρειδερίκος Νίτσε. Γράφει ο Θεόδωρος Δ.