Yahoo Suche Web Suche

Suchergebnisse

  1. Suchergebnisse:
  1. en.wikipedia.org › wiki › LiègeLiège - Wikipedia

    The Port of Liège, located on the river Meuse, is the 3rd largest river port in Europe. Liège also has direct links to Antwerp through the Albert Canal and to Rotterdam via the river Meuse. It stretches over a distance of 26 kilometres and comprises 32 port areas and covers 3.7 square kilometres.

  2. Vlag van Luik (stad) Vlag van Luik. Rood. Geel. De vlag van Luik is nooit door de gemeenteraad van de Luikse gemeente Luik vastgesteld, maar wel gebruikt. De vlag kan als volgt worden beschreven: Twee even lange banen van rood en van geel. De kleuren van de vlag zijn ontleend aan het gemeentewapen. Deze vlag was reeds lang in gebruik.

  3. De stad telt ruim 5500 inwoners en ligt op ca. 275 m hoogte. De stad Limburg bestaat uit twee delen: beneden aan de rivier de Vesder ligt Dolhain [1], het industriële en commerciële centrum met zijn aan de spoorlijn Luik- Aken gelegen station Dolhain-Gileppe; op de rots hoog daarboven ligt de voormalige vesting Limburg.

  4. Te zien en te doen. Luik toegankelijk voor iedereen. Het prestigieuze verleden, het buitengewone landschap, de levende cultuur en het warme onthaal loken heel wat bezoekers naar Luik, een stad op mensenmaat die gemakkelijk te bereiken is in het hart van een Europees communicatieknooppunt. Geschiedenis.

  5. nl.wikipedia.org › wiki › Spa_(stad)Spa (stad) - Wikipedia

    Spa (stad) Spa ( Waals: Spå/Spâ) is een stad en gemeente in de Belgische provincie Luik en het arrondissement Verviers, aan de rivier de Wayai. De gemeente telt ruim 9.800 inwoners. De thermen van Spa staan sinds 2021 op de UNESCO - Werelderfgoedlijst als onderdeel van de Historische kuuroorden van Europa .

  6. De kerk werd vanaf 1015 gebouwd als abdijkerk voor de benedictijner monniken van de abdij van Sint-Jacobus de Mindere . Boven: grafmonument van bisschop Johannes in de schatkamer van de Sint-Pauluskathedraal. Onder: gipsmodel in de Sint-Jacobuskerk. In de abdijkerk bevond zich het graf van de legendarische bisschop Johannes ("Jean").

  7. nl.wikipedia.org › wiki › Goede_StedenGoede Steden - Wikipedia

    De Goede Steden ( Bonnes Villes) waren de voornaamste plaatsen van het prinsbisdom Luik. Om het statuut van goede stad te krijgen moest een stad omwald zijn, of omgekeerd: zo'n stad kreeg het recht een omwalling te bouwen. Zij konden ook deelnemen aan de Staten van Luik en mochten een perroen oprichten als symbool van de Luikse vrijheid.