Yahoo Suche Web Suche

  1. Hotel Nes in Nes reservieren. Schnell und sicher online buchen. Besondere Unterkünfte Zum Kleinen Preis. Täglich Neue Angebote. 98% Kundenzufriedenheit.

Suchergebnisse

  1. Suchergebnisse:
  1. Φρειδερίκος Γουλιέλμος Νίτσε) ( Ραίκεν, 15 Οκτωβρίου 1844 [1] – Βαϊμάρη, 25 Αυγούστου 1900 [1]) ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος. Έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στη θρησκεία, την ηθική, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση στη χρήση μεταφορών, ειρωνείας και αφορισμών.

  2. Οι κεντρικές ιδέες της φιλοσοφίας του Νίτσε περιλαμβάνουν τον «θάνατο του Θεού», την ύπαρξη του υπερανθρώπου, την ατέρμονη επιστροφή, τον προοπτικισμό καθώς και τη θεωρία της ηθικής κυρίων – δούλων. Αναφέρεται συχνά ως ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους.

  3. Οι ιδέες του για την ατομικότητα, την ηθική και το νόημα της ύπαρξης συνέβαλλε στον τρόπο σκέψης πολλών ανθρώπων του πνεύματος. Μυθιστοριογράφοι όπως ο Τόμας Μαν, ο Χέρμαν Έσε, ο Αντρέ Μαλρώ ...

  4. 15. Okt. 2023 · Ο Γερμανός φιλόσοφος, κλασικός μελετητής, ποιητής και φιλόλογος Φρίντριχ Νίτσε είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους στοχαστές, γνωστός για τα κείμενά του σχετικά με τη θρησκεία, το καλό και το κακό και τις έννοιες του «υπεράνθρωπου» και της «θέλησης για εξουσία».

  5. 23. Jan. 2024 · Στην ήρεμη παράταξη των αθεϊστικών διανοημάτων του Φώυερμπαχ έφερε ο Νίτσε το πάθος του. Για τον Νίτσε ο Θεός δεν είναι παρά ο καθρέφτης του ανθρώπου. Ο άνθρωπος σε μερικές ...

    • Για τον Νίτσε1
    • Για τον Νίτσε2
    • Για τον Νίτσε3
    • Για τον Νίτσε4
    • Για τον Νίτσε5
  6. 15. Okt. 2020 · Οι κεντρικές ιδέες της φιλοσοφίας του Νίτσε περιλαμβάνουν τον “θάνατο του Θεού”, την ύπαρξη του υπερανθρώπου, την ατέρμονη επιστροφή, τον προοπτικισμό καθώς και τη θεωρία της ηθικής κυρίων – δούλων. Αναφέρεται συχνά ως ένας από τους πρώτους “υπαρξιστές” φιλοσόφους.

  7. 15. Okt. 2020 · Οι κεντρικές ιδέες της φιλοσοφίας του Νίτσε περιλαμβάνουν τον «θάνατο του Θεού», την ύπαρξη του Υπερανθρώπου, την ατέρμονη επιστροφή, τον προοπτικισμό καθώς και τη θεωρία της ηθικής κυρίων – δούλων. Αναφέρεται συχνά ως ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους.