Yahoo Suche Web Suche

Suchergebnisse

  1. Suchergebnisse:
  1. 11. Sept. 2017 · Museum Plantijn-Moretus, Vrijdagmarkt 22, Antwerpen. Open di – zo: 10 – 17 uur. Info/ 03 221 14 50 of www.museumplantinmoretus.be. Facebook Pinterest Linkedin. boekdruk boekdrukkunst Christoffel Plantijn Jan Moretus Museum Museum Plantin-Moretus officina plantiniana uitgeverij.

  2. Architypographus Regius. Christoffel Plantin. In het verhaal over de Bijbel in de Nederlanden kan één naam niet onaangeroerd blijven: Christoffel Plantijn. Hij werd omstreeks 1520 in het Franse Saint-Avertain bij Tours geboren, maar vestigde zich ca. 1550 in het religieus tolerantere en economisch welvarende Antwerpen.

  3. Na zijn overlijden in 1589 lieten Christoffel Plantijns erfgenamen als grafschrift onder zijn naam plaatsen: ‘Aan Christoffel Plantijn […] door wiens werk en ijver geleerde oude en nieuwe schrijvers in welke discipline en taal dan ook op een aantrekkelijke wijze werden uitgegeven’. Dit vat het nalatenschap van Plantijn mooi samen.

  4. Ontmoet Plantijn en zijn familie. Christoffel Plantijn en zijn schoonzoon Jan Moretus waren een revolutionair duo. Zij waren de eerste drukkers op industriële schaal. De Steve Jobs en Mark Zuckerberg van hun tijd. 400 jaar later stapt u gewoon bij hen binnen. Want hun huis en hun werkplek liggen er nog bij alsof ze even naar de bakker zijn.

  5. nl.wikipedia.org › wiki › PlantijnPlantijn - Wikipedia

    De drukkerij van Plantijn ( Officina Plantiniana) werd in 1555 in Antwerpen gesticht door Christoffel Plantijn, die uit Frankrijk afkomstig was en zich in 1548 of 1549 in de Scheldestad vestigde. Het bedrijf werd een van de grootste boekdrukkerijen van Europa. Plantijn was een handig zakenman en drukte boeken voor humanisten, katholieken en ...

  6. Ontmoet Plantijn en zijn familie. Christoffel Plantijn en zijn schoonzoon Jan Moretus waren een revolutionair duo. Zij waren de eerste drukkers op industriële schaal. De Steve Jobs en Mark Zuckerberg van hun tijd. 400 jaar later stapt u gewoon bij hen binnen. Want hun huis en hun werkplek liggen er nog bij alsof ze even naar de bakker zijn.

  7. 20. Juni 2014 · Christoffel Plantijn, ’s werelds grootste drukker en uitgever (1520-1589). Antwerpen. Het vak leerde Plantijn als ouderloze armoedzaaier in Caen, zijn gezellenjaren bracht hij door in Parijs, maar na 1540 was Antwerpen de boekenstad in opkomst. Het episch handelscentrum van de wereld kende een puissant rijke koopmansstand en daarmee een ...