Yahoo Suche Web Suche

Suchergebnisse

  1. Suchergebnisse:
  1. In de Bijbel is acht een belangrijk getal: de schepping duurt zeven dagen. De tijd die daarna aanbreekt is ‘de achtste dag’: een tijd van voleinding, waarin de schepping verlost zal worden. Acht is daarmee het getal van een nieuw begin, van herschepping, van mogelijkheden die alleen God kan bedenken. Acht is het getal + alles wat daarna ...

  2. De achtste dag: volheid der dagen. Bij Handelingen 4,8-12 en Lucas 2,21. Zowel in de lezing uit Handelingen als in de evangelielezing van de achtste Kerstdag – Naamgeving – is er sprake van volheid. Petrus is vol van heilige Geestesadem (Hand. 4,8). In het evangelie raken de dagen vol (Luc. 2,21).

  3. De Achtste Dag is een verhaal, dat je niet loslaat. Het is spannend, beklemmend en angstaanjagend. Het gaat over een weduwnaar, die samen leeft met zijn ernstig gehandicapte zoon. Als hij zelf ernstig ziek blijkt te zijn, weet hij niet hoe het verder moet. Wie zorgt straks voor zijn zoon?

  4. De achtste dag is de overgangsfase tussen de geheiligde tijd en de dagelijkse realiteit. Aldus komen de leerlingen acht dagen na de verrijzenis van de Heer weer in het huis (Joh. 20:26). De kerkvaders zien de achtste dag als heel bijzonder, omdat dat voor hen de dag van de opstanding is. Een besnijdenis van een joodse jongen vindt plaats op de ...

  5. 25. März 2021 · De achtste dag’ is een mooie roman over de liefde tussen een vader en zoon. Het boek is geschreven door journalist en schrijver Annemarie Haverkamp. Met ‘De achtste dag’ won ze in 2020 de Anton Wachterprijs voor het beste debuut. In 2019 won ze in België al de Vlaamse debuutprijs de Bronzen Uil. ‘De achtste dag’ zet je aan het denken.

  6. De 17e Nisan was ook de achtste dag, meegeteld vanaf de tijd dat Christus werd gekozen als het offerlam van de mens. Dit alles getuigt van Jezus’ volmaakte offer en Zijn volledige overwinning op de dood.

  7. 9. Okt. 2019 · De Achtste Dag’ door Annemarie Haverkamp. Op de kaft staat: Een vader heeft zeven dagen de tijd om een onmogelijke beslissing te nemen over zijn toekomst en die van zijn zoon.