Yahoo Suche Web Suche

Suchergebnisse

  1. Suchergebnisse:
  1. Osan ajasta se oli kuitenkin enemmän kuin löyhä valtakunta. Keisarikunnalla oli oma keskushallintonsa, ja kristinusko yhdisti sitä voimakkaasti. Paavi kruunasi Saksan kuninkaan keisariksi Roomassa vuoteen 1508 asti. Ranskalainen kirjailija ja filosofi Voltaire tunnetusti sanoi, että se ei ollut pyhä, ei roomalainen, eikä keisarikunta.

  2. Esimerkiksi Suur-Saksan valtakunta ei kuitenkaan ole missään määrin yleinen nimitys, vaikka jossain määrin virallinen olisikin aikanaan ollut. Toisin kuin Sosialidemokraattisen puolueen kohdalla vaikkapa. -Les 29. toukokuuta 2006 kello 14.41 (UTC) Koska natsi-Saksaa käytetään asialähteissä yleisesti, on se täysin asiallinen. Enpä ...

  3. 1900-luvun alussa Euroopan suurvaltojen välit alkoivat kiristyä ja sotilasliittoja alettiin muodostaa. 1880-luvulla Saksa, Itävalta-Unkari ja Italia tekivät kolmiliiton samoihin aikoihin, kun Yhdistynyt kuningaskunta, Ranska ja Venäjä liittoutuivat. Vuonna 1914 serbiaktivisti murhasi Itävalta-Unkarin arkkiherttuan ja sota syttyi ...

  4. www.wikiwand.com › fi › Natsi-SaksaNatsi-Saksa - Wikiwand

    Kansallissosialistinen Saksa eli natsi-Saksa, joskus myös Kolmas valtakunta ja vanhemmissa lähteissä Hitler-Saksa, tarkoittaa vuosien 1933–1945 aikaista Saksan diktatuuria, jota hallitsi Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue NSDAP johtajanaan Adolf Hitler. Valtion virallinen nimi oli Saksan valtakunta vuoteen 1943, jolloin siitä tuli Suur-Saksan valtakunta.

  5. Saksan valtion virallinen nimi 1871–1949 / From Wikipedia, the free encyclopedia. Saksan valtakunta ( saks. Deutsches Reich) viittaa vuosien 1871 ja 1945 väliseen Saksaan. Se oli myös Saksan virallinen nimi vuodesta 1871 vuoteen 1943. Vuosina 1943–1945 virallinen nimi oli Suur-Saksan valtakunta ( Großdeutsches Reich ).

  6. Hitlerin hallitus oli varsin pitkäaikainen, se oli Saksan johdossa kaksitoista vuotta. Sitä seurasi hyvin lyhytikäinen Dönitzin hallitus , joka jäi Saksan valtakunnan viimeiseksi. Monet hallituksen ministereistä tuomittiin lokakuussa 1946 Nürnbergin oikeuden­käynnissä kuoleman­rangaistukseen tai pitkä­aikaiseen vankeuteen sota­rikoksista tai rikoksista ihmisyyttä vastaan .

  7. Saksan Lounais-Afrikka (saks. Deutsch-Südwestafrika ) oli Saksan keisarikunnan siirtomaa nykyisen Namibian valtion alueella. Eurooppalaiset suurvallat jakoivat Afrikan keskenään siirtomaiksi Berliinin konferenssissa vuonna 1884, mutta Saksa valtasi Lounais-Afrikan vasta muiden jälkeen ja piti sitä hallussaan vuoteen 1915.