Yahoo Suche Web Suche

Suchergebnisse

  1. Suchergebnisse:
  1. Kansallissosialismi ( saks. Nationalsozialismus) eli natsismi ( saks. Nazismus) oli Adolf Hitlerin johtaman Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen (NSDAP) ideologia. Kansallissosialismi oli nationalistista, ihmisoikeuksia polkevaa ja epädemokraattista, ja siihen sisältyi myös rotuoppia ja antisemitismiä.

  2. Ensimmäinen sarjan tykki oli vuoden 1877 malli, Canon de 155 L de Bange Mle 1877. Toisen maailmansodan Saksan valtakunnan Ranskan valtaamisen alkamisen aikaan 10. toukokuuta 1940 oli Ranskassa Canon de 155 L de Bange Mle 1877 -tykkejä käytössä 305, mistä Maginot-linjalle oli sijoitettu 168 ja 137 sitä pienemmille linnoituksille Kaakkois ...

  3. Merkelin I hallitus. Merkelin hallitus oli Saksan liittokansleri Angela Merkelin johtama suuri koalitiohallitus, jonka virkakausi oli 22. marraskuuta 2005 – 27. lokakuuta 2009. Sen muodostivat Saksan kristillisdemokraattinen unioni CDU ja sen Baijerissa toimiva sisarpuolue CSU sekä sosiaalidemokraattinen puolue SPD.

  4. Saksa (täsmennyssivu) Saksa voi tarkoittaa seuraavia: Saksa, maa ja valtio Keski-Euroopassa. nykyistä Saksaa edeltäneitä historiallisia valtioita: Saksan valtakunta. Saksan keisarikunta. natsi-Saksa. saksan kieli, germaaninen kieli, jota puhutaan varsinkin Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

  5. Tuhatvuotinen valtakunta voi tarkoittaa: Kristillisessä eskatologiassa lopun aikoina koittavaa tuhannen vuoden jaksoa, jolloin Jeesus on tullut takaisin ja perustanut maan päälle tuhat vuotta kestävän paratiisin, jona aikana Saatana on sidottu ( Johanneksen ilmestys 20:1-7) [1]. Natsi-Saksan itsestään käyttämää nimitystä.

  6. Saksan historian valtiollisena alkuna pidetään Pyhää saksalais-roomalaista keisarikuntaa, joka oli olemassa noin 900-luvulta vuoteen 1806. Suurimmillaan keisarikunta käsitti nykyisen Saksan, Itävallan, Slovenian, Tšekin, Länsi-Puolan, Alankomaat, Itä-Ranskan, Sveitsin ja osia Pohjois- ja Keski-Italiasta.

  7. Kemin Jalokivigalleria. Suomen kuningaskuntahanke eli hallitusmuotokiista oli Suomen itsenäistymisen ja keväällä 1918 käydyn sisällissodan jälkeen käyty poliittinen kamppailu maan tulevasta valtiomuodosta. Kuningaskuntaa kannattivat monarkistit, jotka pyrkivät saamaan Suomeen saksalaisen kuninkaan, Hessenin prinssi Friedrich Karlin.